17 days

18 themeparks

140 rollercoasters

That's what we call a Coasterfest!
Coastefest

Cedar Point / 2010-06-20 / 17:38

Cedar Point
Met ietswat vertraging, hierbij toch nog het verslag van de laatste twee dagen in Cedar Point. Helaas hadden we geen internet bij onze laatste twee hotels, vandaar dat deze nu al vanaf thuis worden gepost!

Voor de laatste twee dagen van ons Coasterfest, staat een mooie afsluiter geplanned; Cedar Point. Door vele achtbaan fans als het walhalla van achtbanen gezien. Jeroen, Jo en ik hadden dit park al ooit bezocht, maar voor Ralf was het de eerste keer. Als we in de ochtend dan ook de weg richting het schiereiland oprijden, waar het park op gebouwd is, zitten alle oogjes in de auto weer te glinsteren met het zien van de schitterende skyline. Korte beschrijving van het aanzicht; achtbaan, achtbaan, achtbaan, achtbaan en dat nog heel wat keer. Vooral de ligging van het park dat omringt is door water, is echt schitterend.

Bij aankomst blijkt het wel druk te zijn, want als we binnen zijn en direct doorlopen naar de top attractie van het park; Top Thrill Dragster, lijkt er een wachtrij te staan van 2 uur. Achter was het dan een uur en 3 kwartier, maar toch. TTD (Top Thrill Dragster) blijft gewoon voor mij de topper van het park en eigenlijk wel de beste baan die ik ooit gedaan heb. Ik bedoel, alleen de lancering al (in 2.8 seconden naar 193 km/h) is gewoon al genoeg om voor het komende half uur stijf te staan van adrenaline. Laat staan het schitterende uitzicht wat je bovenop de top van de baan hebt (maarliefst 128 meter hoog), waarna je weer recht naar beneden naar de grond kijkt met een schitterende twist in de baan.

Het word dan ook tijd dat Ralf zijn eerste rit gaat doen. Stiekem kneep ik hem toch ook weer hoor, toen we klaar werden gezet op de lanceer strip, maar het lanceer gevoel blijft gewoon onbeschrijfelijk. Het gaat zo bizar snel allemaal. Ralf was ook compleet onderste boven na zijn eerste rit en we hebben nog vaak deze twee dagen “Wat een mega-apparaat” uit zijn mond horen komen. Ook voor Jo een Jeroen blijft TTD natuurlijk een topper. Tijd om de volgende baan “Maverick” te doen. Voor iedereen een nieuw baantje. Al stond ik er in 2007 met een verdrietig gezicht naar te staren, gezien hij toch net niet open ging tijdens mijn bezoek. Hoe hard ik toen baalde, hoe gelukkig ik nu was dat ik hem wel kon doen.

Na een flinke poos wachten, stapte we achteraan in en vertrokken we. De lift gaat echt heerlijk snel omhoog en flop, daar vlogen we over de top. De daarop gevolgde baan is echt top! Precies hetgeen waar ik van hou; hoge snelheid, snelle richtingswisselingen en nog een extra lancering erin ook. Iedereen was heel erg te spreken over de baan. Helaas had de rest niet zoveel met de beugels, maar ik ben 1 van de weinige op deze wereld die geen last heeft van de nieuwe Intamin beugels. We doen hierna de oude coaster Wildcat welke een toffe rit weggeeft, Iron Dragon die echt te suf voor woorden is en de toffe stand-up coaster Mantis met de beste looping die ik ooit gedaan heb. We eten tussen door wat en maken dan het rondje af vanuit achteraan in het park.

De mine-train word gedaan, beide Gemini coasters, die achterin echt rake klappen gaf, maar voorin goed te doen was, de kiddie coaster voor Ralf en lopen een gesloten Magnum XL voorbij, richting Corkscrew, Wicked Twister, gevolgd door Disaster Transport, om vervolgens bij Raptor uit te komen. Deze inverted blijft absoluut leuk om te doen! Langs Raptor ligt voor mij nog 1 van de toppers van het park; Blue Streak. Deze oude houten achtbaan kan zich meten met al het nieuwe coaster geweld van het park en blijft lekker doorraggen. We hebben, ondanks dat het in het begin zo druk was, na het eten echt stevig door kunnen lopen en alles nog kunnen doen op Main Streak en Magnum XL na. Tijd voor een extra ritje op TTD dus!

Rond half 10 in de avond lopen we de wachtrij nog in, maar op het punt dat we bijna aan de beurt zijn, valt de baan helaas in storing. Nee toch? We blijven maar wachten en wachten en net op het punt waar we zoiets hadden van “Ja, nu is het wel goed geweest”, begon er opeens beweging te komen in de treinen. Zal het dan toch? Yes, na een goed half uur wachten tijdens de storing, horen we de operator zeggen “Reset is succesfull, gates wil open”. Een luid applaus van de weinige wachtende klikt door het station. Zodra de eerste trein weer gelanceerd word, word er nogmaals hard geklapt voor de operators. Immers, het is al kwart voor 11 en ze draaien de wachtrij nog gewoon leeg. In menig ander park zouden ze de mensen allang naar huis hebben gestuurd. We genieten allemaal nog van ons ritje op TTD in het pikke donker en rijden terug naar ons hotel.

De laatste dag doen we niet veel meer. Omdat we seizoenspas eigenaren zijn, mogen we ook hier een uur eerder het park in en kiezen voor Maverick. Helaas was TTD niet meer eerder open (wat vroeger wel was), dus vonden we dit de beste optie. We deden hem allemaal op de eerste rij, waar hij zelfs nog veel beter is. Ik durf zelfs te zeggen dat de baan in de buurt van TTD komt kwa tofheid. Heerlijk gewoon! We doen de 2 coasters nog die we de eerste dag niet konden doen en sluiten uiteindelijk af met de oude baan Blue Streak.

We lopen de parkeerplaats op en als we wegrijden, kijken er 4 heeeel tevreden gezichtjes nog 1 keer om naar deze schitterende Sky-line. Dag Cedar Point, wellicht tot ooit….

Omdat we er geen genoeg van krijgen:



Geplaatst door:
Rene

Foto's

cp_26
cp_25
cp_24
cp_23
cp_22
cp_20
cp_19
cp_21
cp_18
cp_17
cp_16
cp_1
cp_15
cp_14
cp_13
cp_12
cp_11
cp_10
cp_09
cp_08
cp_07
cp_06
cp_05
cp_04
cp_03
cp_02
cp_01


Waar zitten we nu?



Reacties:

10 Reacties:

OaCoWDneK7Y | Gepost op: 2015-07-27 / 18:59
very initially "咁都唔使咒罵人地全家喺 豬 啫 當事人喺唔著 但罵嗮人地全家 無需要呀 " 無風起浪? I am/ was very dinsipopated that my friend BBF who 罵嗮人地全家 無需要呀 that was totally unnecessary at all! Humbly yoursthe inner space http://uyyusv.com [url=http://cqixxyrjefy.com]cqixxyrjefy[/url] [link=http://sxtmvw.com]sxtmvw[/link]
l2XskJ1buET | Gepost op: 2015-07-21 / 13:02
you people may not blvieee at all but i can and will tell you that between heaven and earth are things beyond the reach of ordinary man and women.you people do not know what knowledge is and you would not gain any knowledge if its not by some devine revelation.is this the book of the devil maybe but it sure as hell is not for ordinary folks like you people to read, you could not handle it any one of you, before you open the book of the devil you better make sure your in a right pad with GOD Jehova.
Nicole | Gepost op: 2010-06-22 / 21:28
Ook vanuit Maastricht hartstikke bedankt voor het bijhouden van je blog. Echt heel mooi, super mooie foto's, filmpjes en verslagen. Groet, Nicole, Casper en Fol
Rene | Gepost op: 2010-06-21 / 10:52
@Martijn , MF zeker wel gedaan, maar ik blijf hem absoluut niet interessant vinden. Hij is hoog en snel, maar meer ook niet. Maverick gaat er ruimschoots overheen!
Floris | Gepost op: 2010-06-21 / 10:01
Rene, indeed bedankt voor je tomeloze effort om de blogs zo snel mogelijk te posten, we konden het nauwelijks bijlezen. Echt super voor iedereen om de 4 mannen heen, dat we het op zo'n exclusieve manier konden volgen. Werkelijk perfecte site met mooie verslagen, mooi vormgegeven, foto's, video en interactie van onze kant. Ik zou zeggen Coaster on! Thnxs, keep it up.
Martijn | Gepost op: 2010-06-21 / 08:12
Geen MF gedaan?
Eddy (Coaster Ed) | Gepost op: 2010-06-21 / 07:22
Jongens, wat hebben jullie toch een vette trip gemaakt. Hopelijk kan ik zelf ooit ook nog een keer genieten van al die top parken die jullie gedaan hebben, want na Californie en Florida wordt het daar wel tijd voor. Rene, bedankt voor je reports en schitterende foto's.
Bro | Gepost op: 2010-06-20 / 20:07
Bedankt voor de leuke rapporten, zo konden wij het ook een beetje meebeleven. Doeiiiiiiii
Werner & Margriet | Gepost op: 2010-06-20 / 19:58
Rene, Jo Ralf en Jeroen jullie hebben 'n paar mooie weken achter de rug. Dit was voor jullie puur genieten. Rene bedankt voor de mooie verslagen. Wij hebben mee genoten Maar het thuisfront is nu ook weer blij dat jullie weer goed thuis gekomen zijn. Heel veel groetjes allemaal uit Meijel !!!!
Marius | Gepost op: 2010-06-20 / 19:29
Jaaaaaaa, eindelijk heeft Ralf Cedar Point ook mogen doen! Ik had niets anders verwacht dat hij erg Happy zou zijn in dit park. Toffe trip hebben jullie gedaan!
Geef jouw reactie:





Typ deze code over a.ub..  Vernieuw code Vernieuw code