17 days

18 themeparks

140 rollercoasters

That's what we call a Coasterfest!
Coastefest

Six Flags Over Texas / 2010-06-05 / 06:26

Six Flags Over Texas
Rond de klok van kwart over 7 is iedereen weer vroeg wakker, we houden de traditie in ere dat we nog steeds voor de wekker zijn wakker geworden. Iedereen neemt z’n tijd ook rustig want het park gaat pas om 10 uur open en we slapen echt aan de overkant van de straat waar het park ligt! Eenmaal wat opgefrist en echt wakker geworden, gaan we naar de ontbijt hoek van het hotel waar genoeg variatie is te vinden, zodat iedereen wat lust. Jeroen en ik gaan voor de wafel machine, er staat gewoon een heuze tap voor wafel beslag, wat je in een bekertje kan tappen en daarna kan omkiepen in de wafelijzers. 3 minuutjes wachten en er komen heerlijke wafels uit de ijzers! Als we ons ontbijtje op hebben, maakt vrijwel iedereen even een belletje naar het thuisfront en dan word het tijd om uit te checken en de straat over te gaan voor het park.

Het is rond de klok van half 10 en het is echt al idioot warm! Dat beloofd wat, maar de voorspellingen zijn 110 graden Fahrenheit (ongeveer gelijk aan 43 graden). Maargoed, er stonden heel wat coasters op de planning. Bij de opening van het park lopen we dan ook meteen door naar wat coasters die dicht bij elkaar stonden; “Mr. Freeze”, “Batman the Ride”, “Flashback” en “Judge Roy Scream”. “Mr Freeze” is echt een hele apparte coaster, dat was eigenlijk de conclusie die we alle 4 hadden. Leuke lancering, dan een inside tophat, bochtje terug, lancering recht omhoog en weer hetzelfde alleen dan achteruit. Vooral de inside tophat was erg appart, zowel vooruit als achteruit. Batman hebben we de afgelopen 2 dagen ook al kunnen doen, maar dat type banen gaan gewoon nooit vervelen, klaar uit, einde discussie ;-) Flashback is een standaard Vekoma Boomerang, we doen hem maar, maar het is niets speciaals meer. JRS is een typische Amerikaanse woody die het nog lekker doet voor z’n leeftijd. Niets speciaals, wel leuk om gedaan te hebben.

We zoeken na dit coastergeweld even verkoeling op en eigenlijk hebben we de hele dag door ongelofelijk veel gedronken, puur door de belachelijke warmte. Gelukkig krijgen we met onze season pass korting op alle aankopen in het park, tot 15%. Mooi meegenomen dus! Daarna doen we 2 grappige arrow minetrain coasters, wederom niets speciaals, maar wel veel plezier gehad. De hitte begint echt door te zetten en als we de klassieke Schwarzkopf “Shockwave” doen, word het me net even teveel. Ik zit samen met Jeroen backseat en op het moment dat we door de 2 loopings heen vliegen, word het me bijna zwart voor de ogen.

Daarna krijg ik dan ook een flinke dip en voel me ook echt niet goed. We lopen toch door en sluiten aan in de rij voor Titan, eigenlijk de baan waar we voor gekomen zijn. Net voordat we het station in mogen valt de baan in storing, voor mij reden genoeg om de rij uit te gaan en wat te gaan eten en even op rust te komen. Na het eten voel ik me dan ook een stuk beter waarna we eerste een indoor achtbaan doen die voor ons allemaal toch wel de verassing van de dag was! Vanuit lopen we door naar Titan, waar we niet heel lang hoeven te wachten voor een ritje op de voorste rij. De baan is echt top, heerlijke first drop van 77 meter naar beneden en duikt onderaan ook nog eens onder de grond een korte tunnel in waarna je weer omhoog schiet. De rest van de baan is gewoon kei hard doorknallen en heel veel G’s trekken in de bochten. Op de mid-coursebrake worden we dan ook helemaal stil gezet om het laatste stuk van de baan met iets minder snelheid te doen dan normaal. Begrijpelijk, gezien er vroeger zonder dat remmen mensen met bloedneuzen en blackouts uit zijn gestapt. De beruchte bochten die daarvoor zorgen waren nu inderdaad ook nog flink intens, maar wel een genot om te doen!

Vanaf Titan lopen we door naar de bobbaan van het park en mochten Jo, Jeroen en ik een vinkje zetten dat we alle Intamin Bobbanen op de aardbol hebben gedaan! Ralf kan dat aan het einde van de reis ook zeggen als hij Disaster Transport in Cedar Point heeft gedaan. Even wachten voor hem dus. Ook Tony Hawks Big Spin word nog gedaan, deze heeft dezelfde layout dan die in SF Fiesta Texas, dus de baan was ons inmiddels bekend. We lopen nog een extra rondje, waar de rest nog eens een ritje maakt op “Shockwave”, maar daar pas ik toch op, voordat ik me weer zo slecht zou gaan voelen. Als afsluiter van de dag doen we een ritje op Titan op de achterste rij, waar de first drop echt heel tof is!

Conclusie van SF Over Texas, ik heb weer even een vragen rond je gedaan in de auto en we komen toch tot 1 mening; Het is echt goed te zien dat dit een park is wat gewoon van niets is opgebouwd. Het is geen cliche SF park en er hangt echt een gezellige sfeer. Vooral de rides zijn toch vrij uniek, maaaaar; dat moeten ze ook blijven volhouden. Standaard rides als Tony Hawk en Batman moeten eigenlijk wegblijven om de kracht van dit park te blijven houden.

Hier nog speciaal voor jullie een kort video bericht, opgenomen voor parkopening!

De onride op de ongelofelijk natte rapid van gister is toegevoegd aan de blog van gister, wacht vooral tot het einde ;)


Geplaatst door:
Rene

Foto's

Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas
Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas
Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas
Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas
Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas
Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas
Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas
Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas
Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas
Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas
Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas
Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas
Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas
Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas
Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas
Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas
Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas
Coasterfest - 05-06-2010 - Six Flags Over Texas


Waar zitten we nu?



Reacties:

13 Reacties:

cjHXFDB5ZwB | Gepost op: 2013-09-20 / 10:53
zegt:Nope, Geen Ferrari of Porsche ook al zijn het exotische waengs, ik vind ze ordinair. Doe mij maar een Aston Martin bij voorkeur een DB9 On the other hand Jeremy Rules! http://ritoqvdra.com [url=http://gwqhztdl.com]gwqhztdl[/url] [link=http://yzamow.com]yzamow[/link]
OTTJFw9qh | Gepost op: 2013-09-18 / 16:51
Thanks for that! It's just the answer I needde. http://fcikxivqth.com [url=http://oxxqzgdck.com]oxxqzgdck[/url] [link=http://fubphjvwsnb.com]fubphjvwsnb[/link]
GI1n0UZ40 | Gepost op: 2013-09-18 / 01:53
I'm relaly into it, thanks for this great stuff!
08rJwnohQI | Gepost op: 2013-09-17 / 12:40
very initially "咁都唔使咒罵人地全家喺 豬 啫 當事人喺唔著 但罵嗮人地全家 無需要呀 " 無風起浪? I am/ was very dinaoppisted that my friend BBF who 罵嗮人地全家 無需要呀 that was totally unnecessary at all! Humbly yoursthe inner space
FWeAukLqpb | Gepost op: 2013-09-16 / 07:05
Stuffing Envelopes Jobs and Work at Home Stuffing Envelopes Information. How to make money stuffing envploees at home. Stuffing envploees from home can be a real home job.
Vera | Gepost op: 2010-06-06 / 22:24
Hmm ... wafels ... krijg er ook goesting in...alhoewel ik me kan herinneren ik dat na een dag of 3 toch beu was en verlangde naar een broodje kaas! Hé mannen, tussen al het drinken door ook niet vergeten af en toe een hapje te eten hè. Voor één van jullie een appelflauwte krijgt. Have Fun, maar daar is geen gebrek aan zo te lezen!
Pjotr | Gepost op: 2010-06-06 / 16:08
Ik lag lekker in het zwembad met Kim! Hier 28 graden. Goed drinken zegt mama maar dan niet alleen water maar iets bouillonachtigs; zout en suiker moet erin anders zweet je het te veel uit. daaag
Marjolein | Gepost op: 2010-06-06 / 12:58
=| Je hebt Yellow voor mij toch wel meegenomen he?? En dan vind ik het hier in Nedeland al warm. Bij jullie moet het toch ook niet om uit te houden zijn? Veel plezier nog! En de code is verstuurd
Nicole | Gepost op: 2010-06-06 / 12:14
Ha Ralf, pffff wat een hitte daar. Hier is het ook warm, maar vanmiddag al niet meer. Ga zo door met het plaatsen van foto's, is super om zo iets mee te krijgen van jullie reis. Casper en Fol zwaaien naar je / jullie! Groetjes oet Mestreech!!
John | Gepost op: 2010-06-06 / 11:37
Aan de ene kant ben ik retejaloers op jullie. Zoveel mooie achtbanen met zoveel plezier geschreven en zalige foto's! Jaloers dus, maar wanneer ik lees dat het 43 graden is dan ben ik toch blij dat hier in het kleine kikkerlandje de mussen dood van het dak vallen maar ik toch lekker in de schaduw kan zitten! Ik kijk uit naar jullie volgende verslag!
Marius | Gepost op: 2010-06-06 / 11:32
Heerlijk om wederom een verslag van jullie dag te lezen en te zien (leuk zo'n videootje)! Jaaaa, het kan erg warm worden in sommige delen van de States. Regelmatig (water/sap) drinken is de enige oplossing om je van een hoofdpijn af te houden. Gelukkig zijn er 'oudjes' bij deze trip die je ook van deze tips kan voorzien René ;-) Geniet verder en ik zit met spanning op jullie volgende tripreport te wachten. Vanuit een drukkend warm Nederlang groet ik jullie met [/zuid-amerikaans accent aan] Howdy Boys [/zuid-amerikaans accent uit]
Margriet | Gepost op: 2010-06-06 / 09:51
Wat 'n hitte daar in Texas zeg. Rene kijk uit wat en hoe je doet, want dit lees ik n iet graag dat het je zwart voor de ogen word. Neem niet te veel hooi op je vork, rustig aan. Ik wil dat je komende weken ook nog kunt genieten. Heerlijk je verhalen en ik smul zeker van de foto's!!!Have fun, tot de volgende keer, Groetjes allemaal, Doegggggggggggggggg
Bro | Gepost op: 2010-06-06 / 09:45
Hey guys, Het tripje ziet er super uit. Krijg meteen goesting om zelf alles gaan uit te proberen. Helaas ben ik niet zo'n daredevil Ik ga jullie dagelijks volgen. Have fun en Jo hou die duimpkes omhoog!
Geef jouw reactie:





Typ deze code over a.ub..  Vernieuw code Vernieuw code