17 days

18 themeparks

140 rollercoasters

That's what we call a Coasterfest!
Coastefest

Kings Island / 2010-06-15 / 04:47

Kings Island
We naderen het einde van ons coaster feestje al bijna, maar we hebben toch nog wat mooie dingen op de planning staan hoor! Gister was het al knallen in Holiday World en vandaag is Kings Island aan de beurt. We komen goed optijd aan, ondanks dat Jo en ik ons gigantisch hard verslapen hebben. Als de poorten van het park om half 10 open gaan, mogen wij al naar binnen met onze platinum-seizoenspassen. De regulieren gasten mogen nog mooi een half uurtje wachten. Het doel van dit half uurtje voorsprong; Diamond Back aardig wat keer gaan doen.

Diamond Back is de nieuwe hyper-coaster voor dit park die vorig jaar is geopend. Als we bij de ingang aankomen, krijgen we helaas slecht nieuws te horen. Er is gister avond bliksem ingeslagen op de baan waardoor deze nog niet open is. Potverdikkie! Gelukkig zou deze later op de dag nog openen. De houten achtbaan “Beast” ligt letterlijk om de hoek en staat bij Jo, Jeroen en mij hoog op de houten achtbaan lijst. Echter hadden we hier en daar al opgevangen dat ze deze baan flink verpest hebben door er teveel remmen op te zetten. Gespannen stapte we dan ook in, maar helaas. De “Beast” zoals we hem van vroeger konden is inderdaad niet meer. Waar het vroeger een baan was die als een idioot door de bossen ragde, is het nu bijna een kinder achtbaan geworden. Gelukkig hebben we de goede herinnering nog, maar veel meer dan dat is het niet meer. Ralf vond hem als nieuweling ook tegenvallen.

Het is bijna 10 uur en kunnen dan ook de rest van de attracties doen in het park. De volgende coaster op de to-do lijst is hollandse glorie; “Firehawk”, een Vekoma Flying Coaster. Ralf en ik waren erg benieuwd, beide hadden we nog nooit een Vekoma Flyer gedaan, enkel die van B&M. Persoonlijk vond ik hem echt te tam, vooral als je het vergelijkt met Superman die we een paar dagen terug deden. Verder is hij zeker wel leuk. Ralf vond hem ook wat tam, maar de loop werd goed gewaardeerd kwa g krachten. Hoe dan ook, leuk om een geavanceerd systeem te zien wat uit ons eigen landje komt. Langs Fire Hawk ligt Flight of Fear. Deze heeft dezelfde layout als “Poltergeist” , die we in ons eerste park deden. Echter staat deze in een hal, waardoor de rit totaal anders is. Wel mag gezegd worden dat deze flink wat milder is dan Poltergeist, de eerste knalde veel harder door de baan.

We lopen een klein stukje terug voor Vortex, deze oude Arrow-Looper blijft mooi om te zien, jammer dat je op de rit zelf toch flink wat klappen te verduren krijgt. Ook de Stunt Coaster word aangedaan, welke niets speciaals is maar wel leuk om gedaan te hebben. Als we bij de stunt coaster uitstappen zien we opeens dat Diamond Back omhoog gaat met mensen erin! Okay, snel doorlopen naar Diamond Back dus! Na pak en beet 10 minuutjes wachten, laat een vriendelijke operator ons ook nog vooraan instappen; “Because Europe is cool” was zijn reden ;-) Diamond Back is echt een heerlijke hyper coaster die echt een hele mooie ligging in het park heeft. Eigenlijk maakt het niet uit waar je staat in het park, de lifthill van deze coaster zie je overal wel. De rit zelf geeft flink wat airtime weg, wat ik echt niet verwacht had moet ik zeggen. De layout is verder goed en de splash op het einde is een genot voor het oog. Dit is absoluut de topper van het park geworden!

Vanaf daar doen we de Vekoma Kiddie-Inverted, welke wel leuk was om gedaan te hebben. Vraag me alleen toch echt af hoe ze het voor elkaar krijgen die banen van hun toch altijd zo te laten rammelen. Ook de kiddie-woody word gedaan en we lopen door via de voorkant van het park om Racer, Adventure Express, Flightdeck en Invertigo te doen. Racer ging pas echt racen met de andere trein tijdens ons tweede rondje, maar we verloren helaas met een flinke afstand. Adventure Express blijft een leuk aangeklede minetrain coaster en Flightdeck blijf ik een toffe Suspended coaster vinden. Het zwaaien met de karretjes en de snelheid die hij heeft blijft gewoon tof. Terwijl de rest in Invertigo stapt, neem ik even een time-out in de schaduw. Ik had hem al in 2007 gedaan en de hitte is goed aanwezig, dus ik pass even. Als de rest eruit komt, gaan Jeroen en ik nog in Drop Zone, de freefall van het park van pak en beet 80 meter hoog. Blijven gewoon leuke dingen!

We besluiten nog een keer de kant van Diamond Back op te lopen, waar we hem nog een keer in het midden en achterin doen. Ik moet zeggen dat ik hem voorin nog steeds het beste vond. De airtime is heerlijk en de nieuwe stoel positionering van B&M beviel mee erg goed. Vooral de buitenste stoeltjes zijn echt goede plekken om te zitten nu. Tussendoor doen we ook nog Crypt, een indoor top-spin, op Beast na, was dit toch wel de flop van de dag. Hoe suf kun je een topspin maken zeg, ongelofelijk!
We sluiten af met een ritje op de Surf Dog en lopen met een heel tevreden gevoel naar buiten. Waar Jo, Jeroen en ik tijdens ons vorige bezoek heel wat meer drukte in het park hadden, konden we nu overal vrijwel meteen instappen. Het langste wachten was bij Diamond Back, wat nooit langer was dan 15 minuten. Wel moeten we zeggen dat we allemaal vonden dat het park relatief duur was tegenover de andere parken deze reis. Gelukkig konden we weer gratis parkeren en gratis naar binnen, maar toch. Verder nog een laatste zin van ons allemaal: Diamond Back is geweldig!

Video blogje vanuit Kings Island:



Geplaatst door:
Rene

Foto's

ki_17
ki_16
ki_15-2
ki_15
ki_14
ki_13
ki_12
ki_11
ki_10
ki_09
ki_08
ki_07
ki_06
ki_05
ki_04
ki_03
ki_02
ki_01


Waar zitten we nu?



Reacties:

6 Reacties:

zLIn0o5s | Gepost op: 2015-07-22 / 02:41
None
Vera | Gepost op: 2010-06-16 / 19:46
Hier idem dito, ik blijf die Starbucks leuker vinden dan al die achtbanen!
Babs | Gepost op: 2010-06-16 / 12:08
Ik denk... nu zijn ze wel een beetje klaar met die banen, maar nee.... jullie zijn misschien wel zo door elkaar gerammeld...... in ieder geval.... genieieieieiet er maar van (zolang het nog kan)
Theo | Gepost op: 2010-06-16 / 09:49
Diamondback is the best! Jammer dat ze beast zo verkloot hebben.
Margriet | Gepost op: 2010-06-16 / 09:44
Goedemorgen allemaal, ja ik lees dit altijd s'morgens. Ik kan er niet overuit dat daar zoveel achtbanen zijn , en wat voor. Dan hebben we hier bij ons toch echt niks he. En jullie zorgen goed voor de innerlijke mens dat zien we wel steeds, prima hoor. Heb op internet de Blue Flash nog opgezocht, uniek dat jullie daar geweest zijn en in gezeten hebben, geweldig. Hebben jullie het aantal achtbanen ook gedaan wat de planning was?? Geniet nog zolang jullie daar zijn, want volgende week geen achtbanen meer, maar het gewone leven, kan ook niet altijd vakantie zijn zou ook niet goed zijn. Veel plezier nog, maar dat gaat vast lukken. Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Bro | Gepost op: 2010-06-16 / 08:30
Mmmm, starbucks!
Geef jouw reactie:





Typ deze code over a.ub..  Vernieuw code Vernieuw code