17 days

18 themeparks

140 rollercoasters

That's what we call a Coasterfest!
Coastefest

Holiday World / 2010-06-14 / 13:33

Holiday World
Waar het gister voor Jeroen (en stiekem ook voor ons) een heugelijke dag zou worden, was het vandaag voor mij eigelijk wel de belangrijkste dag van de trip. “Holiday World” stond namelijk in de planning. Na mijn bezoek in 2007 aan dit park was ik echt verkocht. Een park met een heerlijk sfeertje en thuisbasis van 3 ongelofelijk goede houten achtbanen. Om voor jullie even een snelle indruk te geven. “Raven” was van 2000 t/m 2003 verklaard tot de beste houten achtbaan ter wereld en “The Voyage”, is sinds 2006 de onbetwiste koning der houten achtbanen ter wereld. Als je weet dat ik gigantisch fan ben van houten achtbanen, kun je er denk ik wel inkomen dat ik me weer heel erg verheugde om terug te komen naar dit parkje.

Bij aankomst lijkt de parkeerplaats al goed vol te staan en erger nog; het blijft nog wel doorstromen. Ik maakte me enigszins zorgen, want de capaciteit van dit park leek me niet zo denderend. Bij m’n vorige bezoek was er niets te doen in het park, dus dit was schrikken voor me. Als we binnen zijn met flink wat korting, dankzij ons ECC (European Coaster Club) lidmaatschap pasje, lopen we door naar “Raven”, maar de wachtrij daar is al dusdanig lang, dat we ervoor kiezen om door te lopen naar de topper van het park; “The Voyage”. Zoals ik al aangaf in m’n intro staat deze baan al een aardige tijd op de nummer 1 positie van de wereld als het gaat om houten achtbanen.

We moeten nog pak en beet 10 minuten wachten voordat de baan opengaat en genieten ondertussen van een heel positief iets van het park; gratis softdrinks! Yes, dat lees je goed. Het park word gesponsord door Pepsi, waardoor er door het hele park “tap-punten” staan waar je naar wens je soft-drink mag kiezen. Erg handig, want het is vandaag echt ontzettend warm en de luchtvochtigheid is hoger dan dat we tot nu toe gehad hebben op de reis. Hoe dan ook, aan vocht hebben we absoluut geen tekort gehad.

Als we aan de beurt zijn voor onze ritjes front-seat, stap ik met Ralf in en daar gaan we dan hoor! Mijn eerste reactie was dat hij flink wat soepeler was dan 3 jaar geleden. Iets wat ik juist niet verwacht had. Ralf had ook meteen een nieuwe nummer 1 houten achtbaan. Jo en Jeroen zijn ook ruim tevreden, maar Jo is nog in dubio of hij “El Toro” beter vind of deze. Als we daarna de baan backseat doen, is Jo nog steeds niet om… Hmm, vanmiddag nog maar een keertje doen dan? Na The Voyage is “Legend” aan de beurt en die valt bij Jo en Ralf bijzonder goed in de smaak. Ik vind hem nog steeds te ruw in de bochten en Jeroen deelt die mening ook helemaal.

We lopen terug naar Raven en gelukkig is de wachtrij daar al wat korter geworden. Ik blijft het een pracht woody vinden en het is echt briljant hoe deze achtbaan door de bossen heen scheurt. Als je even gaat vergelijken bestaat er gewoon geen enkel ander park op de planeet dat zoveel goede houten achtbanen bij elkaar heeft staan. Sterker nog; er is geen enkele houten achtbaan op Europees grondgebied die kan tippen aan 1 van de 3 coasters die hier staan. Maargoed, even non-coaster tijd. We lopen door het park en doen ook nog wat andere attracties, eten lekker en Jo en ik lopen naar de auto om onze zwembroek aan te trekken. Tijd voor de waterattracties! De rapid word als eerste gedaan en deze hebben we vandaag ook voor jullie gefilmd.

Toen werd het tijd voor Pilgrims Plunge, deze attractie is vorig jaar geopend en is de hoogste splash ride van de wereld. Jo en Jeroen gaan voorin zitten en ik zit in de tweede rij. De drop is echt ontzettend hoog voor een water attractie en door zijn bepaalde helling lijkt er maar geen einde aan te komen. Als we onder komen, lijkt het wel alsof we over het water heen glijden, maar zodra de boot wat vaart mindert en in het water hapt, komt er opeens een muur van water de boot ingeklapt. Heerlijk, dat is precies de verfrissing die we nodig hadden met deze hitte. Daarna doen we nog heel wat ritjes op The Voyage, al stappen Jeroen en Ralf na 1 rondje uit en blijven Jo en ik er nog wel een paar zitten. Vanuit daar lopen we nog door naar Legend, waar Jo en Ralf nog een rondje doen en als afsluiter stappen we nogmaals in Raven. Ook hier stoppen Jeroen en Ralf eerder als Jo en mij. We genieten de laatste ritjes die we hebben dan ook echt met volle teugen.

Net zoals 3 jaar geleden, moest ik echt met pijn en moeite uit de coasters gehaald worden/uitstappen om door te gaan naar onze volgende bestemming. De coasters zijn stuk voor stuk super. Eerlijk is eerlijk, verder heeft het park buiten Pilgrims Plunge ook geen top attracties staan (op een heel groot water park na dan). Toch vind ik er een heerlijk sfeertje hangen, zelfs vandaag, een dag nadat de general manager van het park (de zoon van de eigenaresse) is overleden. Alle vlaggen hingen dan ook half stok, maar toch deed het personeel zijn best om het de gasten naar hun zin te maken.

Ondanks het lange report nog snel even een conclusie; Voor mij blijft The Voyage de absolute nummer 1 houten achtbaan. De baan is gewoon zo geweldig en bevat alles wat ik wil zien in een woody. Ook de Jo is later op de dag omgeslagen, toen de baan opgewarmt was. Het park heeft er vandaag dus weer 3 grote fans bijgekregen, dat is een ding wat heel duidelijk mag zijn!

Videoblog vanuit de rapids in Holiday World



Geplaatst door:
Rene

Foto's

hw_15
hw_14
hw_13
hw_12
hw_11
hw_10
hw_09
hw_08
hw_07
hw_06
hw_05
hw_04
hw_03
hw_02
hw_01


Waar zitten we nu?



Reacties:

8 Reacties:

Rene | Gepost op: 2010-06-16 / 02:50
Smaken verschillen hè meneer Van Den Akker, gelukkig ook maar =)
anton | Gepost op: 2010-06-15 / 21:39
Fuck the Voyage wat een boutbaan is dat. The Raven is all about it in dat park. Enne ik ken een hand vol europese banen verzinnen die ik beter vind als the Legend. Maar die mening kende je al he
Margriet | Gepost op: 2010-06-15 / 16:57
Er zitten meer Limburgers op het filmpje te wachten dat lees ik wel. Maar het is weer echt leuk, geweldig dat we jullie zo kunnen volgen Groetjes.
Nicole | Gepost op: 2010-06-15 / 11:08
We wachten weer met smart op de video!! Groetjes oet Mestreech, Nicole, Casper en FolĂ
Theo | Gepost op: 2010-06-15 / 09:49
Weer een topper van een verslag, een park met onderscheidende must-do attracties. Ik zie op het kaartje dat dit park ook helemaal niet zo ver is, het ligt immers vlakbij "Holland"!! Ik maak me wel een beetje zorgen dat ik lees dat Jeroen niet degene is die het langst bleef zitten in het houten coastergeweld. Komt dat straks allemaal wel goed met de troy-marathon???
Margriet | Gepost op: 2010-06-15 / 09:20
Hey, jullie blijven maar genieten van al die banen he. Als jullie strakjes de verslagen nog eens lezen, herbeleven jullie alles weer.En volgen jullie het voetbal daar ook, voor jullie nu niet zo aan de orde denk ik. Geniet nog maar fijn van jullie laatste week. Groetjes, doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Bro | Gepost op: 2010-06-15 / 08:50
Hey guys, ik volg jullie verslag elke dag en het is precies alsof elke dag wel een hoogtepunt is in de trip. Ik begin met de dag meer zin te krijgen om ook iets gelijkaardigs te doen...
Monique en Pjotr | Gepost op: 2010-06-15 / 07:58
Leuk dat elke dag weer zo hard werken voor jullie is Zo te lezen slaagt deze trip helemaaaaal goed met voor ieder van jullie hoogtepunten, airtime en splashmomenten. Bijzonder om dat zo elke dag te kunnen lezen. De video zien we straks dan wel weer. Keep on tracking
Geef jouw reactie:





Typ deze code over a.ub..  Vernieuw code Vernieuw code