17 days

18 themeparks

140 rollercoasters

That's what we call a Coasterfest!
Coastefest

Silver Dollar City / 2010-06-07 / 07:31

Silver Dollar City
Yes, het is ons wederom gelukt; wakker worden voor de officiele wekker. Niet gek, gezien de vorige bezoeker van onze hotel kamer kennelijk het alarm op de klok heeft laten staan. Dankjewel he! Maargoed, we zijn vroeg wakker, douchen allemaal, maken weer lekkere zelf gemaakte wafels en rijden daarna aan richting Silver Dollar City. Onderweg stoppen we nog wel om wat foto’s te maken van vergane glorie; The Ozark Wildcat. Een schitterende houten achtbaan van GCI die helaas in een gesloten park staat. Helaas niets aan te doen, maar als we dit monster zo bekijken moet het wel gewoon een bijzonder mooie achtbaan zijn geweest.

Maargoed, we reden richting Silver Dollar City en als we aankomen hebben we al de eerste meevaller van de dag te pakken: gratis parkeren (even ter vergelijking, doorsnee parkeer kosten in de US zijn zo’n 15 dollar). Echter is het erg grauw weer en de wolken ogen echt bizar (zowel mooi als onheilsspellend). Als Jeroen en ik bij de kassa aankomen, krijgen we de tweede meevaller van de dag; er komt een man naar ons toe die vraagt of we al kaartjes hebben. Die hadden we nog niet en hij bied ons gewoon gratis kaartjes aan, omdat hij die heeft gekregen bij z’n seizoens pas. Dat is dus een financiële meevaller, maar we delen de entree van Jo en Ralf met z’n vieren. Hoe dan ook, een mooi verjaardags cadeau voor Jeroen, want die is jarig vandaag!

Als we eenmaal binnen zijn, lopen we meteen door richting de must-do van vandaag; Powder Keg. Deze achtbaan die vroeger een water achtbaan was en nu omgebouwd is naar een gelanceerde achtbaan is een unieke baan. Als we bijna aan beurt zijn word het grauwer en grauwer en word er ook omgeroepen dat bij regen de baan meteen stil word gelegd. Lucky for us; we stapte uit en het begon te druppelen. De baan zelf was erg tof, goede lancering en knalt lekker door. Vanuit daar lopen we door naar “Wild Fire” een custom B&M die mooi is ontworpen tegen de helling van een berg aan. Helaas voor ons begon het tegen de tijd dat we instapte net te regenen, maar deze draait wel gewoon door. De baan was voor mij echt een verassing met een paar ontwerp trucjes erin waar ik echt fan van ben.

Daarna lopen we snel door naar “Fire in the Hole”, een binnenachtbaan dat gecombineerd is een darkride. Voor ons allemaal wel de verassing van de dag en we hebben een hoop lol gehad. Echter als we uit FitH komen, is het buiten aan het stortregenen, dus we blijven mooi even wachten. Na gewacht te hebben en van winkel naar winkel gehopt te zijn, trekt het weer gelukkig wel nog bij en hebben we de rest van de dag geen regen meer gehad. De volgende grote verassing van de dag is “Thunderation”. Een minetrain achtbaan die het precies andersom doet dan de meeste achtbanen: eerst het achtbaan gedeelte, dan pas de liftheuvel. Ook deze achtbaan is echt goed tegen de heuvel ontworpen en weet een stevige snelheid neer te zetten.

Als lunch gaan we eten bij een all-you-can eat diner waar we behoorlijk wat naar binnen werken. Overigens was het daar ook goed te eten. Tijdens het eten werd er ook nog Happy Birthday gezongen voor Jeroen wat het wel leuk maakte. Over het park hebben we allemaal wel een gezamenlijke mening; het ligt er echt uitstekend bij, overal groen, goede attracties en de sfeer is echt top. Overal door het hele park staan kleine huisjes en kraampjes waar van alles te doen en te zien is. Van attracties tot ambachtelijke kunsten tot eetkraampjes. Je zou misschien wel kunnen stellen dat het park een echt western stadje is dat leeft, echter zijn daar attracties aan toegevoegd. Nee, we zijn allemaal razend enthousiast over dit park, ondanks dat we in de ochtend echt slecht weer hebben gehad.

Als we nog op elke achtbaan een laatste ritje hebben gemaakt, verlaten we het park en rijden we door naar Springfield. Yes; Springfield! Voor de mensen die bekend zijn met The Simpsons weten wel genoeg ;-) Goed nieuws voor het thuisfront; ook Jeroen heeft zijn iPad bestelling kunnen vinden, dus er zal nu wel iemand heel blij zijn met dit bericht! Daarna zijn we door gereden naar TGI Friday om te eten en Jeroen zijn verjaardag vieren. Ook hier werd door het personeel nog Happy Birthday gezongen en kreeg hij nog een lekker toetje. Daarbij moet ik ook zeggen dat ik vanavond de lekkerste steak heb gegeten die ik in jaren heb gehad! Ow ow ow wat was die heerlijk zeg! Nu is het tijd om af te gaan sluiten, morgenvroeg moeten we nog 2 uurtjes rijden, dus we moeten vroeg op. Tot morgen!

Video blogje vanuit Silver Dollar City:



Geplaatst door:
Rene

Foto's

Coasterfest - 07-06-2010 - Silver Dollar City
Coasterfest - 07-06-2010 - Silver Dollar City
Coasterfest - 07-06-2010 - Silver Dollar City
Coasterfest - 07-06-2010 - Silver Dollar City
Coasterfest - 07-06-2010 - Silver Dollar City
Coasterfest - 07-06-2010 - Silver Dollar City
Coasterfest - 07-06-2010 - Silver Dollar City
Coasterfest - 07-06-2010 - Silver Dollar City
Coasterfest - 07-06-2010 - Silver Dollar City
Coasterfest - 07-06-2010 - Silver Dollar City
Coasterfest - 07-06-2010 - Silver Dollar City
Coasterfest - 07-06-2010 - Silver Dollar City
Coasterfest - 07-06-2010 - Silver Dollar City
Coasterfest - 07-06-2010 - Silver Dollar City
Coasterfest - 07-06-2010 - Ozark Wildcat


Waar zitten we nu?



Reacties:

8 Reacties:

Monique | Gepost op: 2010-06-09 / 00:03
Toch geweldig die deerntjes die je toezingen, zoveel warme aandacht. Leuk! Geweldige 'droste' foto met de spiegels en de lucht is indrukwekkend. Fijn dat het ook minder warm is, konden jullie ff bijkomen. Helpen jullie wel Jeroen met zijn gewicht? Zondag zou hij toch graag in die speciale achtbaan mogen zitten, hij heeft er erg hard zijn best voor gedaan en heel wat keren 10.000 stappen per dag voor gezet. Veel plezier
vera | Gepost op: 2010-06-08 / 19:30
Do! mmm donuts... Jeroen, dikke proficiat met je verjaardag!
Margriet | Gepost op: 2010-06-08 / 13:56
Ja Rene, dat stond er niet bij in de krant, maar moest wel meteen aan jullie denken!! Groetjes.....
Rene | Gepost op: 2010-06-08 / 13:24
Hèhe, moeders toch! Jo organiseert die 24h uitdaging dus edoet zowieso mee en Jeroen gaat ook meedoen. Ik pas inderdaad ;-)
Margriet & Werner | Gepost op: 2010-06-08 / 12:40
Sorry, Jeroen gefeliciteerd ipv Jo !!!!!!!
margriet & Werner. | Gepost op: 2010-06-08 / 09:52
Super verhaal en filmpje weer, en de prachtige foto's. Jo nog gefeliciteerd met je verjaardag wel speciaal he je bent niet altijd in Amerika jarig. Vandaag staat bij ons in de krant van de 24 uurs non-stop in Troy voor in september iets voor jullie??? Nee Rene doe maar niet. Wens jullie nog erg veel plezier en Rene tot het volgende verhaal. Jullie slapen nu en ik ga naar de supermarkt. Groetjes allemaal!!!!!!!
Floris | Gepost op: 2010-06-08 / 09:31
Wow die luchtfoto is wel echt heftig wolkje. Birthday klonk goed, we hebben hier ook uit volle borst meegezongen. Hopen dat het weer ,weer beter wordt. Mag natuurlijk niet in de weg staan. groeten "ipad happy Floris"
Marius | Gepost op: 2010-06-08 / 07:10
Donderjuuu, wat een rare en onheilspellende lucht op die ene foto !! Gelukkig dat de regen niet de gehele dag geduurd heeft. Ik lees nou wel dat diverse menen uit restaurants voor Jeroen heet gezongen, maar hoe zit dat met jullie? Jo en René in koor een happy birthday voor Jeroen en Ralf begeleid de boel dan op drum (tafel of omgekeerde vuilnis bak hahaha). Leuk om dit alles weer te lezen. Op naar het dagrapport van morgen. Ben benieuwd! Tjuuuus.
Geef jouw reactie:





Typ deze code over a.ub..  Vernieuw code Vernieuw code