17 days

18 themeparks

140 rollercoasters

That's what we call a Coasterfest!
Coastefest

Waldameer / 2010-06-16 / 05:50

Waldameer
Rond half 5 komen we aan bij Waldameer en kopen daar nog een polsbandje waarmee we alle attracties kunnen doen. We starten met de achtbaan die meteen om de hoek ligt bij binnenkomst; Comet. Deze valt onder de categorie kinder-woodys die we deze reis toch al aardig wat hebben mogen doen. Niettemin blijven deze banen erg leuk om te doen en we blijven zeggen dat deze er meer in Europa moeten komen.

Ondertussen begint het bij mij persoonlijk heel erg te kriebelen zien, ik zie namelijk al de hele tijd de lifthill van Ravine Flyer II, een baan waar ik me al heel lang op verheug om te mogen doen. Deze hybride coaster van The Gravity Group (zelfde bouwer als Hades en The Voyage die we eerder deze reis bereden) heeft me al weten te boeien op het moment dat hij gebouwd werd. Eindelijk mocht ik dan ook met Jeroen frontseat voor in stappen. De layout van deze baan is echt schitterend. Hij duikt mooi naar beneden met een bocht naar rechts waarna hij een brug overraast die over een weg heen gaat, maakt heel snel een omdraai waar je heel even een adem pauze kan nemen, waarna je weer naar beneden dendert om de brug weer terug over te gaan om de rest van de baan af te leggen. Voorin was hij al top, later de dag doe ik hem nog achterin, waar ik zo nog op terug kom.

Omdat we toch eerst alle achtbanen zeker willen stellen, lopen we naar de kleine achtbaan, maar daar mogen we helaas niet instappen. Dan maar door naar de spinning achtbaan die nog in het park te vinden is, welke leuk was om te doen. Jammer dat ons karretje helaas niet echt hard draaide. We hebben ruim de tijd in dit park, gezien ons hotel op 10 minuten afstand ligt en het park nog tot half 8 open is. Vandaar dat we ook nog wat andere attracties meepikken, als een loop spook/fun-house, een toffe antieke darkride en de boomstammetjes, waar we allemaal best nat in worden.

Genoeg attracties, iedereen stemde weer voor heel wat ritjes Ravine Flyer II. De planning was daarna dan ook Ravine Flyer, Ravine Flyer en uuuuhm, Ravine Flyer? Wat een top baan was dat zeg. Vooral toen ik de eerste keer achterin stapte was ik echt compleet verkocht. Wat ragt deze baan heerlijk door de baan! En vooral soepel, iets wat ik eigenlijk niet verwacht had. Mede door zijn unieke ligging en zijn aparte layout, gaat deze baan bij mij (en ook bij de rest zover ik weet) heel hoog scoren in de lijstjes! Helaas helaas, de klok van half 8 nadert en moeten we ons laatste ritje op deze prachtbaan doen. Persoonlijk schrok ik er wel van hoe om klokslag half 8 echt alles dichtwas. Van attracties tot winkels, alles was dicht en een deel van het persooneel was nog eerder weg dan wij het park uit liepen.

We hebben met z’n alle heeeeel hard genoten van Waldameer en dan natuurlijk voornamelijk Ravine Flyer II, wat een heerlijke coaster zeg. Ook in dit park staan net zoals in Kennywood een paar heerlijk antieke attracties, die voor de liefhebbers echt een must zijn om te doen. Gelukkig hadden we hier dus wat meer tijd en daar hebben we ook zeker van genoten. Over genieten gesproken; morgen komt ons toetje van deze reis, namelijk Cedar Point! Voor Ralf word dit zijn eerste bezoek aan dit park, dus we zijn benieuwd wat hij ervan van gaat vinden. Natuurlijk verheugen we ons allemaal alweer gigantisch op een heerlijke rit op Top Thrill Dragster! Tot morgen!

Winderig videoblogje vanuit Waldameer:



Geplaatst door:
Rene

Foto's

wm_12
wm_11
wm_10
wm_09
wm_08
wm_07
wm_06
wm_05
wm_04
wm_03
wm_02
wm_01


Waar zitten we nu?



Reacties:

8 Reacties:

Theo | Gepost op: 2010-06-19 / 17:01
Goeie terugreis jongens! Ik hoop dat jullie genoten hebben van cedar point.
Rene | Gepost op: 2010-06-19 / 02:11
Helaas, geen internet bij het vorige hotel en hiers is het ook heel slecht!
Bro | Gepost op: 2010-06-18 / 14:30
Hey guys... Inderdaad, ik mis ook het verslag van vandaag. Jammer.... Doeiiiii
margriet | Gepost op: 2010-06-18 / 10:45
Hey geen nieuws van jullie, niet gewend, of slaat de vermoeitheid toe Rene, vast wel na zulke drukke weken. In ieder geval wij vonden het fijn om op deze manier met jullie mee te reizen en wens jullie alvast 'n goeie terug vlucht toe. Heel veel groetjes en Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Margriet | Gepost op: 2010-06-17 / 16:33
Nog eventjes genieten, maar aan alles komt 'n einde, maar jullie hebben genoten. En wij thuis ook van de verhalen foto's en filmpjes, waar jullie nog met plezier naar terug kijken. Groetjes Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Monique en Pjotr | Gepost op: 2010-06-17 / 07:29
Van alles tegengekomen dus, gesloten en open, licht en dark, vlot en stokt, kiddy en volwassen, raggers en remmers, wind-water-zon..En dan ook nog een toetje in Cedar Point! Zo te lezen en zien een prima tijd aldaar! Blijf genieten, met de groetjes uit Epe
anton | Gepost op: 2010-06-17 / 07:18
Mwa, jij gaat puur voor maverick rene
Henk | Gepost op: 2010-06-17 / 06:34
Leuke verslagen. Geniet van jullie laatste dagen. Voor Jo: Silver Star is waiting...
Geef jouw reactie:





Typ deze code over a.ub..  Vernieuw code Vernieuw code