17 days

18 themeparks

140 rollercoasters

That's what we call a Coasterfest!
Coastefest

Little Amerricka / 2010-06-11 / 05:10

Little Amerricka
Net zoals op de heenreis naar Mt. Olympus krijg ik weer weinig mee van het uurtje dat we moeten rijden naar Little Amerricka (nee, dit is geen typfout, zo heet het park echt). Ik val weer meteen in slaap, hehe. Het is toch wel vermoeiend hoor zo’n reis! Wederom word ik wakker als we er bijna zijn. Net voor het park ligt echt een typisch Amerikaans dorpje zoals je ze in het binnenland aantreft. Heerlijk om te zien hoe ook het hele dorp uit is gelopen om naar de baseball match te kijken, als we er langs rijden. Als we bij het park aankomen kijk ik wel heel verbaasd. Het ziet er uit als een opgeblazen kermis met authentieke attracties.

Ook dit park werkt met het pay-for-a-ride principe, maar je kunt ook een dag-pas kopen voor $15,- De keuze was snel gemaakt dus. De eerste coaster die gedaan word is “Tobogan”, een heel aparte coaster. Je word in een heeeel klein karretje gezet, waarna je omhoog word getakeld in een buis, daarna in circkels naar beneden draait en dan nog een heel kort stukje achtbaan krijgt. Waarschijnlijk spreken de foto’s meer voorzich dan m’n uitleg, maar echt heeel appart. Jo was helemaal blij, gezien een dergelijke achtbaan al heel lang op zijn to-do lijst stond. Maar er zijn er nog maar een paar van op de wereld, dus het was weer een unieke ride! Jeroen moest zich in ieder geval goed dubbel vouwen om erin te passen ;-) Daarna doen we de kleine houten achtbaan die centraal ligt in dit kleine parkje. Een erg leuk ding vinden we en balen ervan dat we zo’n kleine kinder/familie houten achtbanen niet meer aantreffen in Europa.

Ook de oude wilde muis achtbaan word gedaan, die ook als de Tobogan coaster heel apart is. Hij is oud, heeft heel gekke karretjes en de layout is niet bepaald standaard. Jo en Ralf zijn verkocht en doen deze ook een paar keer. Als laatste achtbaan doen we een klein kinder achtbaantje wat toch wel een apart uitzicht heeft vanaf bovenop de lifthill; een kerkhof. Apart hoe zoiets vrolijks en verdrietigs zo dicht bij elkaar kunnen liggen. Dan word het tijd om de normale attracties te doen van het park. Jo en Ralf doen “Testpilot” een leuke attractie en daarna lopen we door naar de botsauto’s, waar we de tijd van ons leven in hebben. Ongelofelijk hoe je soms de meeste lol kunt hebben in de meest simpele dingen. Daarna lopen we door naar de water variant van de bots auto’s; Bumperboats, waar vooral Jo het erg moet ontgelden en hij krijgt dan ook heel wat water naar binnen “gebotst” door Jeroen en mij. We doen nog wat attracties, nog heeeel wat ritjes in de botsauto’s, pakken de achtbanen nog een paar keer en laten het park voor wat het is.

Terwijl Jo de Tobogan Coaster nog een keer doet, loop ik nog even naar de ticket balie om nog even m’n complimenten te geven. Waar we de afgelopen week ongelofelijk snelle, hoge, spannende en nieuwe attracties hebben gedaan, hebben we het meeste plezier gehad in het meest simpele pretparkje van de reis. Schitterend toch? Tijd om de auto in te springen en om door te rijden naar Gurnee, Illinois om te slapen in het hotel voor Six Flags Great America. Dat feitelijk aan de overkant van de straat ligt. Tot de volgende blog maar weer!

Onride op de Mad Mouse:



Geplaatst door:
Rene

Foto's

Coasterfest - 11-06-2010 - Little Amerricka
Coasterfest - 11-06-2010 - Little Amerricka
Coasterfest - 11-06-2010 - Little Amerricka
Coasterfest - 11-06-2010 - Little Amerricka
Coasterfest - 11-06-2010 - Little Amerricka
Coasterfest - 11-06-2010 - Little Amerricka
Coasterfest - 11-06-2010 - Little Amerricka
Coasterfest - 11-06-2010 - Little Amerricka
Coasterfest - 11-06-2010 - Little Amerricka
Coasterfest - 11-06-2010 - Little Amerricka
Coasterfest - 11-06-2010 - Little Amerricka
Coasterfest - 11-06-2010 - Little Amerricka
Coasterfest - 11-06-2010 - Little Amerricka
Coasterfest - 11-06-2010 - Little Amerricka


Waar zitten we nu?



Reacties:

5 Reacties:

g9uyjmUVM8n | Gepost op: 2013-09-17 / 22:16
BION I'm imeespsrd! Cool post!
rAbFoBQ6V | Gepost op: 2013-09-15 / 02:30
zegt:Zeker phew (behoorlijk understatement eieinlgjk).Hopelijk was het voor jou ook fijn om te zien dat je lezers en volgers er niet alleen in de kleurrijke dagen maar ook de sombere voor je zijn. Als een support groep op afstand.Na zo'n onwerkelijke paar dagen vast ook wel weer heerlijk om die kleintjes onder in zo'n tent te zien. Zekers een geniet moment. Kijk die eigenwijze kleine Mus daar nou stoer met z'n grote broer mee doen. Dat was wel even een LOL moment.
Jules | Gepost op: 2010-06-13 / 02:32
Gaaf, ik zie op het kaartje van waar jullie nu zijn met enige trots toch Madison, WI staan. 200.000 inwoners... en vanaf deze zomer +1 inwoner uit Nederland. Ik ga dit schattige parkje dan ook zeker bezoeken als ik er 4 maanden woon. Tot nu toe trouwens thumbs up voor de zeer toffe reports! Voorpret voor mij!
Margriet | Gepost op: 2010-06-12 / 11:42
Hey daar zijn we weer, leuk dat we als kijkbuiskijker ook 'n ritje mee mochten maken, voor mij nog te doen Rene. Geweldige foto's weer en zeker apart bij het kerkhof. Veel plezier nog en hopelijk blijft het droog, voor jullie achtbanen wel erg belangrijk, zou zonde zijn, nu zijn jullie daar. Tot morgen doeggggggggggggggggggggggg.
Theo | Gepost op: 2010-06-12 / 11:37
Wat een aparte attracties staan daar zeg, een muis uit 1957 en een verplaatste houten baan uit 1953... En uiteraard die Toboggan baan, waar er volgens mij nog maar 4 van operationeel zijn op deze aardbol! Super dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad in dit parkje.
Geef jouw reactie:





Typ deze code over a.ub..  Vernieuw code Vernieuw code