17 days

18 themeparks

140 rollercoasters

That's what we call a Coasterfest!
Coastefest

Mall of America / 2010-06-10 / 07:00

Mall of America
Wederom moeten we vroeg op een nog een flink stuk te rijden. Dat we een eindje moeten rijden is prima, maar het mag gezegd worden dat we door het meest inspiratieloze stuk Amerika moeten rijden de laatste paar dagen; Missouri, Iowa, Minnesota. Het enigste uitzicht wat je voor mijlen lang hebt is landbouw, landbouw, boerderij, landbouw enz. enz. enz. Ik heb dan ook moeite om niet in slaap te vallen, gelukkig helpt wat koffie onderweg daar aardig bij. Goed weer is het echter niet echt en als we de berichten op de radio mogen geloven zou het nog slecht blijven tot een uur of 2 in de middag. We beginnen wat te brainstormen wat voor mogelijkheden we eventueel nog hebben. Na een tijdje zijn we er aan uit!

De oorspronkelijke planning voor vandaag was Valleyfair, echter ligt er op een krap half uurtje afstand ook nog “The Mall of America”. Het grootste winkel centrum van het land met daarin gewoon een heus pretparkje wat dus ook overdekt is. Dit parkje hebben we in het begin van het opzetten van de reis geschrapt, maar dit komt toch mooi uit! Planning is: coasters snel doen doen, iPad halen voor Jo, eten en door naar Valleyfair. Bij binnenkomst van het winkelcentrum is al snel iets duidelijk; het is echt mega groot! Pak Centro in Oberhausen in het kwadraat en je weet ongeveer hoe groot je moet denken. De winkels liggen in een grote “cirkel” en binnen in die cirkel ligt het pretpark: Nickelodeon Universe. Bij binnenkomst zijn Jo en ik ieder geval echt verbaast hoe goed het eruit ziet en hoe ongelofelijk veel attracties ze op de gegeven vierkante meters hebben geplaatst.

We lopen naar 1 van de balies en laten een medewerker uitrekenen of het goedkoper was om een dagkaart te kopen, of enkel “tickets” per attractie te kopen die we zelf graag willen doen. De tickets bleek 4 dollar goedkoper te zijn, dus gingen we daarvoor. De eerste baan die we doen is “Spongebob Square Pants Rock Bottom” (ja dat is een hele mond vol) en is een Gerstlauer coaster waarvan ik echt versteld sta hoe leuk ze de achtbaan hebben ontworpen voor een heel klein oppervlakte. De rit is ook nog eens bijzonder soepel en echt vermakelijk. Als tweede doen we “Orange Streak”, een achtbaan die ons door het hele pretpark gedeelte brengt. Niets speciaals, maar leuk om te doen en om een soort achtbaan-rondleiding te krijgen.

De volgende coaster is de eerste in zijn soort voor ons allemaal. Een Intamin Halfpipe coaster. Feitelijk ga je alleen op en neer net zoals in een halfpipe, maar de stoeltjes die op het platform staan, draaien ook nog vrij rond. Zo nu en dan krijgen we een flinke zwiep mee! De volgende achtbaan is er weer 1 van de dertien in het dozijn achtbanen; “Fairly Odd Coaster”, die een gelijke layout heeft aan de Tony Hawk achtbanen (die we tot nu toe deze reis al 5 hebben gedaan!). Maargoed, een baan is een baan. Met de laatste paar tickets die we over hebben, doen Jo en ik nog de hele kleine kinder achtbaan, waarmee we alles gedaan hebben. Vanuit daar lopen we door naar de Apple store om de 3e iPad van de reis te gaan kopen. Ik voel me schuldig hoor ;-) Jo slaagt in zijn aankoop, waren we 10 minuten eerder geweest, dan had hij er geen gehad. Op het moment dat Jo vraagt of ze nog een 16GB WiFI model hebben, komt er gewoon net een lading binnen! Als dat geen geluk is ;-)

Na de Applestore maken we nog een snelle ronde door het winkelcentrum. Wat zijn daar ongelofelijk veel winkels zeg, niet normaal. We zijn het er dan ook allemaal over eens; we zouden graag allemaal voor 2 dagen terug komen met een grote zak geld! Haha. Ten slotte eten we nog bij de food-court waarna we de auto weer instappen om door te rijden naar Valleyfair.

Video blogje vanuit The Mall of Amerika:



Geplaatst door:
Rene

Foto's

Coasterfest - 10-06-2010 - Mall of America
Coasterfest - 10-06-2010 - Mall of America
Coasterfest - 10-06-2010 - Mall of America
Coasterfest - 10-06-2010 - Mall of America
Coasterfest - 10-06-2010 - Mall of America
Coasterfest - 10-06-2010 - Mall of America
Coasterfest - 10-06-2010 - Mall of America
Coasterfest - 10-06-2010 - Mall of America
Coasterfest - 10-06-2010 - Mall of America
Coasterfest - 10-06-2010 - Mall of America
Coasterfest - 10-06-2010 - Mall of America
Coasterfest - 10-06-2010 - Mall of America
Coasterfest - 10-06-2010 - Mall of America
Coasterfest - 10-06-2010 - Mall of America


Waar zitten we nu?



Reacties:

8 Reacties:

ztaaaNi17QD | Gepost op: 2013-09-20 / 10:36
Lijkt mij een prachtig boek en ja ik wil graag mee doen maar .ga op vkniatae.Volgende keer beter! In september ben ik jarig, weet ik dan wat ik kan vragen toch!Wat weer een hoop hebbedingetjes in de nieuwe Flow!! http://czcikoeq.com [url=http://xyfuyc.com]xyfuyc[/url] [link=http://wgiylbwussa.com]wgiylbwussa[/link]
SH8t25sXOT | Gepost op: 2013-09-18 / 16:26
Hats off to whvoeer wrote this up and posted it. http://mjunghabhe.com [url=http://yjafcful.com]yjafcful[/url] [link=http://ewkzjtolg.com]ewkzjtolg[/link]
vGuwg9y0IKe9 | Gepost op: 2013-09-18 / 01:37
It's a relief to find somnoee who can explain things so well
h9zpZTRiXaZt | Gepost op: 2013-09-16 / 05:10
Oh wat leuk!We "proberen" om het jaar met 2 kinderen een bkeezoje te brengen (met zijn allen echt niet te betalen).Dit jaar zouden Sam en Thijs aan de buurt zijn, maar zij zullen dan nog niet mogen genieten van Joris en de draak (nouja kijken alleen dan )Ziet er woest uit...dapper van Elvis (en Jan )X
Vera | Gepost op: 2010-06-11 / 14:10
Allez, Jo is weer een speeltje rijker!
Marius | Gepost op: 2010-06-11 / 10:34
Altijd leuk om even zo'n mall met wat kleinere attracties mee te pakken. Hmmmm, ikl dacht dat Jo wel sterker in z'n schoenen stond. Laat hij zich verleiden om een iPad te kopen...... ;-) Nu Ralf nog!!! Ik ga gauw de volgende blog van jul;lie over Valleyfair doorlezen.
Theo | Gepost op: 2010-06-11 / 09:25
Heerlijke achtbaantjes daar, vooral de gerstlauer lijkt me tof. Zoiets kan eigenlijk ook alleen maar in de states.
Margriet | Gepost op: 2010-06-11 / 08:41
Ongelofelijk zeg, 'n pretpark in 'n winkelcentrum, ja daar moet je voor in Amerika zijn he. Ja daar is centro niks tegen. Maar met 'n grote zak geld ben je ook niet gelukkiger, gewoon niet te veel gaan shoppen. Jullie zien nog eens wat zeg, geweldig en daar mogen wij thuis mooi van mee genieten, Rene ik ben blij met alles wat je post. Doegggggg
Geef jouw reactie:





Typ deze code over a.ub..  Vernieuw code Vernieuw code