17 days

18 themeparks

140 rollercoasters

That's what we call a Coasterfest!
Coastefest

Magic Springs / 2010-06-06 / 14:39

Magic Springs
Als we opstaan hebben we, ondanks dat we nog een flink stukken hadden gereden de dag van te voren, moesten we toch nog zo’n 2 uur rijden voor ons doel van vandaag; Magic Springs & Crystl Falls. We ontbijten van te voren nog in het stadje Hot Springs. Wederom een bonk aan Amerikaanse historie, gezien dat het dorp is waar president Clinton is opgegroeid. We kiezen dan ook voor een echt top ontbijt; The Pancake Shop. Het is er harstikke druk met locals, wat eigenlijk maar 1 ding in kan houden; het is een goede tent! En tijdens het eten blijkt het ook, alles is echt heerlijk en terwijl we zitten te eten loopt de wachttijd op tot 20 minuten, om uberhaupt te kunnen eten. Erg tof hoor, zo’n typisch Amerikaanse diner.

Vanaf daar rijden we door naar het park, waar het niet al te druk blijkt te zijn. Ik klap wel al achterover van de entree prijs, die een hogen 50 dollar bedraagt (dat is standaad in de US voor een groot park, maar voor zo’n klein park is het echt veel). Maargoed, toch maar betalen dus. Overigens ben ik blij dat we een groot deel van de reis veel parken met 2 seizoenspassen kunnen afvangen, dus veel entree hoeven we verder niet meer te betalen. Als eerste attractie doen we de “Arkansas Twister”, een typisch Amerikaanse woody die voor zijn naam niet echt veel twist, sterker nog; het is een out-and-back coaster! Het eerste ritje doen Ralf en ik voorin, waar hij nogal stuitert, meteen daarna doen we hem achterin waar hij ons stukken beter bevalt en daar is hij ook goed. Gewoon een leuke typische Amerikaanse Woody.

Vanuit daar lopen we door naar de rest van de achtbanen in het park. Ik moet zeggen; het park ligt er echt netjes bij en je kan goed zien dat ze daar ook veel in geïnvesteerd hebben! Als we aankomen bij de eerst volgende achtbaan, komen we het eerste bordje al tegen; Out of order… Helaas, dat word dus geen Twist and Shout voor ons. Tegenover de baan ligt een kiddie coaster genaamd “Diamond Minerun”, simpel, niet soepel en niets speciaals. Wel weer 1 voor de teller zullen we maar zeggen ;-) Na de kiddie doen we een hele kleine variant van de Space Shot, die barst van de airtime. Erg tof, maar wat minder tof is, is de benauwdheid. Is het eens geen warm weer, is het ongelofelijk benauwd. Het zweet staat ons allemaal dik op de rug, maar we stappen toch nog een simpele Arrow Mine Train in. Zoals bij velen zit je meer op lifthills te kijken, dan achtbaan berijden, maargoed, ze zijn wel aardig.

Helaas is ook de X-Coaster niet open vandaag, dus we zullen niet alle banen kunnen afvinken vandaag. We lopen dan maar ook door richting de laatste achtbaan van het park; “The Gauntlet”. Dit is een standaard Vekoma SLC baan waar we er ondertussen toch al heel wat van hebben gedaan. De hamvraag was natuurlijk; zal deze wel soepel zijn. Na het ritje was er 1 steekwoord waar we het allemaal (helaas) weer over eens waren; Auw! Ook deze SLC is het niet gelukt om soepel te zijn. Okay, nu komen we bij het probleem van de dag aan; we zijn een half uur verder, hebben alles al gedaan in het park wat leuk is en het is ongelofelijk benauwd. Na gediscussieerd te hebben om het waterpark wel of niet te gaan doen, kwamen we tot de conclusie om nog een paar rondjes Arkansas Twister te doen en door te rijden, gezien we nog een reis van 5 uur voor de boeg hadden. Je kunt je indenken dat we ons behoorlijk beript voelde, zo weinig te doen gehad voor zoveel geld. Helaas krijgen we geen refunds, dus flink pech hebben.

Conclusie Magic Springs; Veelste duur voor het geld wat je ervoor neer moet leggen. Wellicht dat we het meer naar ons zin hadden gehad met iets milder weer en als de coasters open waren geweest, maar we zijn het er unaniem over eens dat we hier nooit meer terug hoeven te komen.

Video: Welkom in Magic Springs!






Geplaatst door:
Rene

Foto's

Coasterfest - 06-06-2010 - Magic Springs
Coasterfest - 06-06-2010 - Magic Springs
Coasterfest - 06-06-2010 - Magic Springs
Coasterfest - 06-06-2010 - Magic SpringsCoasterfest - 06-06-2010 - Magic Springs
Coasterfest - 06-06-2010 - Magic Springs
Coasterfest - 06-06-2010 - Magic Springs
Coasterfest - 06-06-2010 - Magic Springs
Coasterfest - 06-06-2010 - Magic Springs
Coasterfest - 06-06-2010 - Magic Springs
Coasterfest - 06-06-2010 - Magic Springs
Coasterfest - 06-06-2010 - Hot Springs
Coasterfest - 06-06-2010 - The Pancake Shop
Coasterfest - 06-06-2010 - The Pancake Shop
ms_01


Waar zitten we nu?



Reacties:

8 Reacties:

John | Gepost op: 2010-06-07 / 18:19
Jeetje, 50 dollar voor een park waar niet alles open is? Als ik iets geleerd heb in Amerika is het wel dat klagen loont! Ik weet zeker dat ze iets geregeld hadden als jullie met z'n 4tjes bij de servicebalie stonden en vertelde dat 50 dollar toch wel veel geld is voor een park waar twee mooie coasters gesloten zijn.
Floris, Natalie, Simon & Elise | Gepost op: 2010-06-07 / 13:02
Congrats brow, ziet er gaaf uit allemaal. Is het een beetje te doen met die hitte? Geniet ervan. Gefeliciteerd!!!!! Met je verjaardag.
Tine | Gepost op: 2010-06-07 / 12:50
Hee Jeroen. Zo te zien bevalt het jullie wel daar in Verwegisthan! Voor jou waarschijnlijk geen betere plek om je verjaardag te vieren dan daar! Proficiat en maak er maar een extra ritje op! Groetjes. Tine
MrCoaster (aka Marius) | Gepost op: 2010-06-07 / 11:49
Jeroen, nu is het zo'n beetje middernacht bij jullie en daarom nu (pas) mijn hartelijke felicitaties met je verjaardag!!! Jeroen, laat je vandaag lekker door je 3 medereizigers verwennen en geniet van het mooie weer en al het coastergeweld!!!
Margriet | Gepost op: 2010-06-07 / 09:42
Ja, soms kan er wel eens wat tegen vallen, ook daar doe je niks aan, jullie maken ondanks dat er toch 'n gezellige trip van. En jullie zorgen goed voor de inwendige mens dat lees ik wel. Geniet van alles!!!!!! (Filmpjes zijn leuk)
Silvie | Gepost op: 2010-06-07 / 08:44
Wat een coole trip maken jullie toch ik ben jaloers! Nog heel veel plezier!
Marius | Gepost op: 2010-06-07 / 07:18
Leuk om te lezen dat jullie onverwachts een bezoek hebben gebracht aan de basis van vele rollercoaster. Zoveel hout er niet te vinden is in Ozark National Forest, daar kan je veel woodies mee maken ;-) Als Jo de volgende keer bij ons op de Veluwe is weet ik iets waar ik hem mee weet te vermaken. Gewoon 5 uur rondtouren in onze omgeving en kerken laten tellen. Gegarandeerd dat je meer dan op 62 kerken komt hihihihi. Geniet er van, ik heb weer genotebn van 2 leuke tripreports en ga weer aan het werk (mijn laatste 3 dagen voor mijn vakantie jippie). Greetz.
Marius | Gepost op: 2010-06-07 / 07:09
Jammer dat er een paar achtbanen dicht waren. Zal zeker nog wel eens gebeuren, maar zo te lezen en te zien mag dat niet de pret drukken. Ik ga gauw de andere blog lezen die jullie zojuist hebben gepost!
Geef jouw reactie:





Typ deze code over a.ub..  Vernieuw code Vernieuw code