17 days

18 themeparks

140 rollercoasters

That's what we call a Coasterfest!
Coastefest

Blue Flash Backyard Coaster / 2010-06-13 / 04:32

Blue Flash Backyard Coaster
Zoals al vaker aangegeven hadden we nog een heel speciale achtbaan op de planning staan. Iedereen die een beetje in de achtbaan/pretpark wereld zit, heeft wel eens van "backyard coasters" gehoord. Snel vertaald; achtertuin achtbanen. De meest bekende is toch wel voor iedereen "Blue Flash". Een achtbaan, gebouwd tegen een schuur, met een drop naar beneden, looping, bocht, einde. Zelfs deze achtbaan is niet alleen bij non-coaster fans bekend, want hij is zelfs al vaker op tv geweest.

Voor achtbaan fanaten als ons is dat ongeveer wel DE achtbaan om te doen. Ik bedoel; zelf gebouwde achtbaan, tegen schuur, looping en een achtbaan die maar amper wat mensen gedaan hebben. Jeroen ging eind vorig jaar opzoek naar de contact gegevens van deze man en na een hele zoektocht vond hij deze. Na wat heen en weer geschreven en gemaild te hebben, was de afspraak gemaakt.

Als we over de highway rijden en onze navigatie zegt dat we er bijna moeten zijn, kijken we goed en zien we opeens een klein schuurtje opduiken met blauwe achtbaan track erbij. Hoera, we zijn er! Als we de oprit oprijden komt de heer Ivers naar buiten gelopen met zijn vrouw. We maken een praatje en ondertussen start hij Blue Flash op. Zelf maakt hij eerst een paar testritten om veilig te stellen dat we er nog in kunnen. Na zoveel filmpjes en foto's gezien te hebben van deze baan, is het echt te bizar voor woorden om er nu voor te staan.

Goed nieuws; Jeroen mag instappen! Hij heeft het geregeld voor ons, dus aan hem de eer om hem als eerste te doen. Na zijn twee ritjes stapt hij met een brede glimlach uit. Waarschuwt ons nog even voor de klap na de looping en daarna is het de beurt aan Jo. Echter als Jo de lift op gaat, stopt de lift. Ik krijg al even flink benauwd dat ik de baan misschien niet meer zou kunnen doen, maar na een extra zetje vertrekt Jo ook succesvol. Jo vind hem geweldig!

Oke, tijd voor mij in te stappen. En ik kan je zeggen; ik kneep hem behoorlijk toen ik de lifthill opgetakeld werd over het schuurtje hoor! Drop, bocht, loop, knak, bocht klaar. Wow, geniaal stukje staal wat hier in de achtertuin van de beste man staat. Ralf geniet ook met volle teugen van zijn 2 ritjes op Blue Flash.

Naast Blue Flash staat Blue Too, een kleiner achtbaantje dat bedoelt is voor zijn kleinkinderen waarvoor Blue Flash nog te intens is. Blue Too is naar mijn mening echt verbazingwekkend soepel voor een achtbaan die iemand zelf in elkaar gezet heeft. Ook hier maakt iedereen weer 2 ritjes op en we praten ondertussen gezellig met de heer en mevrouw Ivers.

Na de ritjes en wat napraten is het voor ons weer tijd om te vertrekken. Maar wat een geweldige 2 achtbaantjes hebben we hier toch gedaan zeg! Ongelofelijk gewoon! Ik zal er ook niet over liegen; ik ben behoorlijk trots dat ik ze heb mogen doen! Jeroen; nogmaals gigantisch bedankt voor het regelen!!!

Jo tijdens zijn ritje op Blue Flash



Ralf tijdens zijn ritje op Blue Flash



Videoblog vanuit de achtertuin van Mr. Ivers



Geplaatst door:
Rene

Foto's

bf_20
bf_19
bf_18
bf_17
bf_16
bf_15
bf_14
bf_13
bf_12
bf_11
bf_10
bf_09
bf_08
bf_07
bf_06
bf_05
bf_04
bf_03
bf_02
Coasterfest - 13-06-2010 - Blue Flas Backyard Coaster


Waar zitten we nu?



Reacties:

9 Reacties:

Chris | Gepost op: 2010-06-15 / 10:06
Heldendaad! Wat een hoogtepunt uit julie achtbaan-carrière moet dit zijn geweest.
Babs | Gepost op: 2010-06-14 / 11:02
Helemaal hip dat coastertje, wie doet dat nou. een coastertje in z'n tuin..... Jullie zullen je vast thuis hebben gevoeld bij zo'n afficionado
Margriet | Gepost op: 2010-06-14 / 10:17
Ooh,ik wist niet wat ik zag, dit is wel heeeeel uniek wat jullie gedaan hebben. Die baan heeft niet iedereen op zijn lijstje staan dat weet ik zeker, echt super voor jullie. Weer mooie foto's en zeker leuke filmpjes, top, geniet er verder nog van . Groeten allemaal en tot jullie volgende verhaal.
Floris | Gepost op: 2010-06-14 / 10:07
Dat vergat ik nog te vragen, wat is the ticketprice van de "blue flash"? Die karretjes zien er trouwens gelikt uit zeg!
Floris | Gepost op: 2010-06-14 / 10:05
De dag der dagen is gekomen, de zoete smaak van onthouding is aangebroken. Al het vasten in een keer beloond!! Wat een pure ride, de sec taste van het coasteren. Deze lirische teksten komen door het slaapgebrek rond Elise. Ik neem aan dat dhr Ivers "the blue ribbon" opgespeld kreeg, zie foto. Lekker kleurtje trouwens broertje. Echt top!
Casper | Gepost op: 2010-06-14 / 09:08
Wow, papa, wat vet dat filmpje van jou in de achtbaan. Volgens mama ben ik weer helemaal aan het stralen!! Erg ruig, hoor!! Weer veel plezier vandaag! Groetjes, Casper, Folà en Nicole
Casper | Gepost op: 2010-06-14 / 09:08
Wow, papa, wat vet dat filmpje van jou in de achtbaan. Volgens mama ben ik weer helemaal aan het stralen!! Erg ruig, hoor!! Weer veel plezier vandaag! Groetjes, Casper, Folà en Nicole
Bro | Gepost op: 2010-06-14 / 08:56
Zoals Jo weet, ben ik nie zo'n rollercoasterfanaat als jullie, maar deze achtbaan had ik zeker en vast ook wel een keertje willen doen. Super! Doooeiii
Monique en Pjotr | Gepost op: 2010-06-14 / 07:26
YIPPIE!!! TOP, al die weken afvallen en telkens weer 10.000 stappen voor het juiste gewicht. Het plezier sprankelt van jullie filmpjes af. Is Ivers met de Google kaart wellicht wel erg gemakkelijk te vinden? Jeroen, er is nog een veldje naast het huis, over de beek, door de bomen....3 jaartjes werken?
Geef jouw reactie:





Typ deze code over a.ub..  Vernieuw code Vernieuw code