17 days

18 themeparks

140 rollercoasters

That's what we call a Coasterfest!
Coastefest

Mt. Olympus en Timber Falls / 2010-06-11 / 03:49

Mt. Olympus en Timber Falls
Een drukke dag werd het zeker, dat is was de conclusie die we trokken in de ochtend. Er stonden maarliefst 3 parken op de planning. Echter omdat ik toch wat uitgebreider over 1 van de 3 wil spreken, split ik ze toch op in twee blogs voor jullie. Als we aanrijden stort regent het ongelofelijk hard, dus we hebben er een beetje een hard hoofd in. Veel over de reis richting het eerste park weet ik niet, want ik val meteen in slaap achterin. Als ik wakker word zijn we er dan ook bijna en is het wonderbaarlijk opgehouden met regenen. Gelukkig maar, want de banen die we gaan doen vandaag zou ik voor geen goud willen missen! Later op de dag klaarde het nog verder op en hebben we heerlijk zonnig weer gehad.

Het eerste park dat aan de beurt is vandaag heet “Mt. Olympus”, een park wat heel makkelijk samen te vatten is: houten achtbanen, kartbanen en een waterpark. Voor de mensen die bekend zijn met Rollercoaster Tycoon: start het level “Karts and coasters” op en je hebt meteen een beeld hoe het park is. We starten met de grootste houten achtbaan van het park “Hades”. De ligging is echt schitterend en is mooi tegen het terrein op gebouwd. We stappen achterin en zodra we het station uitrollen, worden we al meteen meegetrokken door de eerste duik die de trein maakt om het station uit te komen. Dat beloofd wat! Na de lift komt de first-drop naar beneden die gewoon onder de parkeerplaats de grond induikt en na wat ondergronds bochten heuvelwerk aan de andere kant van de parkeerplaats weer omhoog komt; wow, dat was al heel tof! De baan schiet omhoog, maakt een snelle bocht waarna je weer de tunnel induikt om terug naar het park te rijden. Eenmaal weer buiten maakt hij z’n parcour af. Dat beviel erg goed! Lekker hard door de baan heen beuken en raggen zoals Gravity Group dat kan. Ik zit me nu alweer enorm te verheugen op Holiday World, waar we maandag naar toe gaan!

We lopen snel door, want ook hier stromen de gele schoolbussen al binnen via de parkeerplaats. De volgende coaster is Cyclops en stappen achteraan in. Een speciale plek, want bij de laatste poortjes hang een bordje “Only ride these seats if you are 18 or older”. Kortom alleen plaatsnemen als je 18 jaar of ouder bent. De baan zelf is niets speciaals, maar bij de drops word je in het achterste karretje echt zo hard uit je stoeltje “gegooid”, geniaal! Next up is een familie houten achtbaan genaamd “Pegasus”, niets speciaals, wel leuk om gedaan te hebben. De laatste woody die we gaan doen heet “Zeus”. We stappen eigenlijk allemaal zonder verwachtingen in en laten ons de liftheuvel optakelen.

Ook deze baan is mooi ontworpen naar het landschap, wat echt ten goede komt aan de layout. De eerste drop naar beneden volgt en we schrikken ons allemaal lazerus hoe hard we meegetrokken worden achterin. De rest van de baan word met een flinke snelheid genomen en als we de remmen inschieten, roepen er wat van ons tegenlijk; ja, topper van het park! Jeroen en ik zijn er nog niet helemaal aan uit of we Hades of Zeus nu beter vinden. Zoals in de opening vermeld bestaat het park uit achtbanen en kartbanen, dus karten moeten we dan ook zeker doen. We pakken 1 van de vele kartbanen. Helaas gaan de karts lang niet zo snel als dat we in Europa gewend zijn, maar ik vermaak me prima. Ik eindig in ieder geval als tweede, een nette prestatie vond ik, gezien ik als 5e startte! De laatste achtbaan in het park is nog een wilde muis achtbaan die binnen in een oversized tent staat. Niets speciaals, gewoon 1 voor het lijstje. We sluiten af met een extra rondje op Zeus en rijden dan door naar het volgende park!

Niet erg, gezien dat op 4 minuten afstand ligt! Timber Falls is een park dat werkt met het pay-for-a-ride principe, dus we kopen ieder 2 tickets voor de houten achtbaan om hem voor en achteraan te kunnen doen. “Avalanche” is echt een top coaster met hele korte treintjes (3 karretjes maar), maar dat maakt de baan er zeker niet minder van. De trein raast echt heerlijk snel door de baan heen en is zowel voor als achterin een grote aanrader om te doen, als je toch naar Mt. Olympus gaat. Jammer dat er niet een baan als dit in een echt pretpark te vinden is, want daar zal hij echt perfect passen. Als we Timber Falls na de 2 ritjes laten voor wat het is, gaan we lunchen bij de Subway en zien als we wegrijden een groot gebouw met wat amusement kreten erop staan, plus het woord “Coaster”. Toch maar even stoppen dan? Ja hoor. En binnen staat een heel klein achtbaantje genaamd “Miner Mike”. Niets speciaals, maar als we er toch zijn, waarom ook niet. Toch? Check, weer een bonus achtbaantje deze reis! Nu is het echt tijd om door te rijden naar Little Amerricka.

Video blogje vanuit Timber Falls:



Geplaatst door:
Rene

Foto's

Coasterfest - 11-06-2010 - Mt. Olympus
Coasterfest - 11-06-2010 - Mt. Olympus
Coasterfest - 11-06-2010 - Mt. Olympus
Coasterfest - 11-06-2010 - Mt. Olympus
Coasterfest - 11-06-2010 - Mt. Olympus
Coasterfest - 11-06-2010 - Mt. Olympus
Coasterfest - 11-06-2010 - Mt. Olympus
Coasterfest - 11-06-2010 - Mt. Olympus
Coasterfest - 11-06-2010 - Mt. Olympus
Coasterfest - 11-06-2010 - Mt. Olympus
Coasterfest - 11-06-2010 - Mt. Olympus
Coasterfest - 11-06-2010 - Mt. Olympus
Coasterfest - 11-06-2010 - Mt. Olympus
Coasterfest - 11-06-2010 - Mt. Olympus
Coasterfest - 11-06-2010 - Mt. Olympus
Coasterfest - 11-06-2010 - Mt. Olympus


Waar zitten we nu?



Reacties:

3 Reacties:

Nicole | Gepost op: 2010-06-12 / 15:02
Wat een prachtige foto's weer en zo'n klein parkje lijkt mij ook leuk. Weer veel plezier vandaag en volgens mij kunnen jullie nog een wedstrijd winnen met een foto van jullie. Groetjesssssssss
margriet & Werner | Gepost op: 2010-06-12 / 11:29
Hey, hier weer een van de vaste lezers, en kijkbuiskijkers. Wat hebben jullie het toch druk he. En je schrijft al vaker over achtbanen, niks speciaals, maar ik denk , jullie hebben al zoveel achtbanen in je leven gedaan dat je de lat steeds hoger legt,ja dus echt al beetje verwend jongens, maar jullie genieten van alles, en daar gaat het toch om. Zo ga jullie volgende blog lezen, blijft leuk. Rene hier is alles Oke met Marjolein ook. Groetjes allemaal, Doeggggggggggggggggggggggggggg
Theo | Gepost op: 2010-06-12 / 11:24
Dit lijkt me de hemel voor wat betreft houten banen, ook dat is natuurlijk iets wat je alleen in de VS tegen kunt komen. Het wordt misschien wel tijd dat het park ook een GCI baan neer gaat zetten. Die muis in een tent is ook wel weer een uniek stukje hoor...
Geef jouw reactie:





Typ deze code over a.ub..  Vernieuw code Vernieuw code